Objednat termín

Stále přijímáme nové pacientky.
Nově on-line objednávací systém - časovky zatím pouze na středy.

Bližší informace na tel čísle: 603 220 626.


Aktuality

Plánovaná dovolená:

5.8 - 9.8.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nitroděložní systém, IUS

Levosert (Richter Gedeon), Mirena (Bayer) je nitroděložní systém ve tvaru T, který je nejlépe přizpůsoben dutině děložní. Obsažený hormon Levonorgestrel se uvolňuje postupně a působí převážně na děložní sliznici, s minimálním vstřebáváním do krevního oběhu.

Levosert/Mirena (dále IUS) je nitroděložní systém ve tvaru T, který je nejlépe přizpůsoben dutině děložní. Obsažený hormon Levonorgestrel se uvolňuje postupně a působí převážně na děložní sliznici, s minimálním vstřebáváním do krevního oběhu

IUS je vhodný nejen jako antikoncepční prostředek, ale také k léčbě nadměrného menstruačního krvácení a chrání sliznici před hyperplazií (nadměrné zesílení děložní sliznice).

IUS se zavádí na dobu pěti let. Výkon se provádí v ambulanci pomocí tenkého speciálního zavaděče a je podobný běžnému vyšetření. Nejvhodnější doba k zavedení je v období končících menses.  Následná kontrola se provádí 2-4 týdny po inzerci a poté co 6měsíců.

Po zavedení IUS se může objevit nepravidelné špinění v průběhu cyklu. Během pár měsíců toto špinění spontánně ustupuje a většina uživatelek nemá žádnou menstruaci nebo pouze jen velice slabou.

Podrobné informace Vám poskytneme v ambulanci